BOEKENWEEK
VOOR JONGEREN
OP School

Image


Image

Wil je weten wat Talent nog meer te bieden heeft?
Kijk op talent-malmberg.nl.


Download lesmateriaal

Met de speciale lesbrief van Boekenweek voor Jongeren ga je snel en makkelijk aan de slag met 3PAK, het geschenkboek voor jongeren. Voor het eerst is er dit jaar een aparte lesbrief gemaakt voor het MBO! 

De verhalen van 3PAK De verhalen zijn geschikt voor studenten vanaf niveau 2 in het mbo. De verhalen zijn heel verschillend en zullen verschillende studenten aanspreken. Download de lesbrief met opdrachten bij de verhalen. De lesbrief is ontwikkeld door Malmberg. De vragen gaan over de verhalen zelf, en nodigen ook uit om zelf aan de slag te gaan. De lessuggesties bieden een aanvulling op de methode Taalblokken.

DOWNLOAD DE LESBRIEF MBO

Download lesmateriaal

3PAK is een cadeau aan de leerling, maar ook aan de docent. Je kunt de bundel eenvoudig inzetten in de les door de verhalen samen te lezen, te bespreken en eventueel de opdrachten te maken die in deze lesbrief staan. Leerlingen kunnen zelfstandig met de lessen werken, maar uiteraard ook klassikaal.

De verhalen zijn alle drie geschikt voor de bovenbouw van de middelbare school, leerlingen van 15 tot 18 jaar. De verhalen zijn heel verschillend en zullen verschillende leerlingen aanspreken.

De lesbrief is ontwikkeld door de
makers van methode Talent! van Malmberg. De vragen gaan over de verhalen zelf, maar nodigen ook uit om zelf aan de slag te gaan. Talent! combineert lekker lezen met verhaalanalyse en creatieve verwerking. Ook in deze lesbrief zijn deze drie aspecten terug te zien.

DOWNLOAD DE LESBRIEF VO

Image

Wil je weten wat Talent nog meer te bieden heeft?
Kijk op talent-malmberg.nl.

Een auteur op bezoek in jouw klas

Doet jouw school mee met de Literatour?


Tijdens de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour! 20 aansprekende auteurs gaan langs bij 100 middelbare scholen. Zij bespreken hun verhalen en vertellen meer over het plezier van lezen. Wil je ook een auteur bij jou in de klas? Boeken kan via de Schrijverscentrale

Wil je weten welke auteurs er meedoen met de Literatour?


BEKIJK DE LIJST MET AUTEURS

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief


Meld je aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. Je krijgt van ons nieuwtjes over de Boekenweek voor Jongeren, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.