Jongerenjury

Image

Bruno Beeke


Voorzitter - tweede jaar in de jury

Hoi ik ben Bruno, ik ben 15 en woon in Amsterdam. Ik zit in de vierde van het Barlaeus Gymnasium Amsterdam en houd van chillen met mijn vrienden, sporten en ook vooral lezen. Ik vind lezen heel leuk omdat je je gaat inleven in iemand anders en daarmee dus ook verschillende perspectieven en ideeën krijgt, hierdoor wordt je wereldbeeld breder en dat vind ik heel leuk. Ook is het natuurlijk heel ontspannend en kan het je echte emoties laten voelen, dat vind ik ook heel belangrijk. 

Mijn drie lievelingsboeken:

 • Land van dadels en prinsen - Frank Nellen
 • Wolken atlas - David Mitchell
 • Call me by your name - André Aciman

Image

Yente Zomerplaag


tweede jaar in de jury

Ik ben Yente, ik zit in de vijfde klas (HAVO) en ik ben 17 jaar en woon in Zeist. Ik doe niets liever dan verdwijnen in een andere wereld, iemand anders z'n leven leiden en iemand anders z'n problemen hebben. Of ik deze wereld nou zelf schrijf of dat een geweldige schrijver het voor mij doet, maakt mij niet zoveel uit. Zolang ik maar kan dromen.

Hierbij mijn top 3 favoriete boeken/auteurs:

 • The Ravenboys - Maggie Stiefvater
 • Harteloos - Marissa Meyer
 • De voordelen van onbeantwoorde liefde - Becky Albertalli


Image

Paris Duivenvoorden


Eerste jaar in de jury

Ik ben Paris Duivenvoorden en woon in Voorhout. Ik zit in de vierde klas (HAVO) en ben 15 jaar. Ik lees veel en bijna alle genres. Zelf schrijf ik ook verhalen en recenseer ik boeken voor mijn blog. Ik lees graag omdat ik dan even in een andere wereld kan verdwijnen en nieuwe personages kan leren kennen. 

Drie lievelingsboeken en de auteurs daarvan? Dat is moeilijk kiezen. Ik heb véél meer favoriete boeken, maar zal er toch drie kiezen. 

 1. 'De stilte zegt genoeg' door Jacode van de Velde. (En eigenlijk ook het tweede en derde deel van de trilogie, die ik al heb mogen proeflezen.).
 2. Verder vond ik 'De geur van groen' door Pamela Sharon erg goed. 
 3. 'De erfenis' door Jennifer Lynn, vond ik echt geweldig. 

Image

Lieke Vos


Eerste jaar in de jury

Hallo! Ik ben Lieke Vos en ik ben 15 jaar. Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven en paardrijden. Ik houd zo van lezen omdat je je helemaal kunt verliezen in een boek en vaak schep je een band met de personages waardoor je nieuwe mensen leert kennen. (Ik heb ook echte vrienden hoor). De reden dat ik me heb opgegeven voor de Jongeren Jury is omdat ik lezen heel belangrijk vind en dat ik graag zou willen dat meer jongeren gaan lezen.

Ik vind het heel lastig om 3 lievelingsboeken te kiezen, maar ik heb een keuze kunnen maken.

 1. Truth or Dance trilogie (als dat ook goed is) -  Chinouk Thijssen
 2. De Ballade van Slangen en Zangvogels (Hunger Games) - Suzanne Collins
 3. Match - Buddy Tegenbosch

Image

Danique & Rosalie de Jong


Eerste jaar in de jury

Wij zijn Danique en Rosalie van @thereadingtwinsnl en vinden het superleuk dat we in de jongerenjury mogen deelnemen! We zijn zestien jaar en dus een tweeling 🙂 Lezen vinden wij geweldig omdat in boeken alles mogelijk is! Het brengt je naar een andere wereld en soms zelfs een andere planeet. Het is net als een film kijken alleen gebeurt het dan in je hoofd.

Onze favoriete auteur en drie lievelingsboeken: Rosalie heeft wel heel duidelijk een lievelingsauteur, dat is namelijk Jennifer L Armentrout, maar om slechts drie boeken te kiezen als lievelingsboeken gaat niet lukken. Ik heb er namelijk véél meer. Ik zal mij proberen te beperken tot drie titels (of series). Mijn eerste favoriete serie is de Lux serie van Jennifer L Armentrout. Ook vind ik Familie Liegt Nooit van Karen McManus héél gaaf. Verder staat de Overstekers trilogie van Petra Doom op mijn favorieten lijstje.

De lievelingsboeken van Danique zijn er ook best veel, maar ook ik zal proberen het te beperken tot 3: een van mijn favoriet series is de Bridgerton familie van Julia Quinn, en de Hof Van Doorns En Rozen serie van Sarah J maas vond ik ook erg goed! Verder staat Het hart van de Adelaar, van Emmelie Arents ook bovenaan mijn favorieten lijstje.