Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijvers op de planken met Aafke Romeijn

26 september 2019 @ 20:00 - 22:00

€5

Schrijfster Aafke Romeijn gaat met het publiek in gesprek over haar debuut Concept M: een spannend sciencefictionverhaal over een groep studenten die de wereld wil redden van de ondergang. Het verhaal maakt veel ideeën, vragen en discussie los voor een boeiende avond: hoe zie jij onze nabije toekomst?

Genomineerd boek met een eigen soundtrack
Aafke Romeijn (32) is schrijver, vlogger, fervent Twitteraar en columnist van LINDA.nl. Haar debuutroman Concept M is genomineerd voor het beste Boek voor Jongeren 2019 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. Als muzikant bracht ze twee albums en twee EP’s uit met Nederlandstalige electro, en stond ze o.a. op Noorderslag en Lowlands. Bijzonder is haar nieuwe album M: Het is de soundtrack van haar sciencefictionroman!

Concept M
In het jaar 2020, in een Nederland dat sterk lijkt op het onze, leeft Hava, een vijfentwintigjarige vrouw. Haar haren zijn grijs, haar huid is doorschijnend, haar ogen zijn diepzwart. Ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds verder ontwricht: medicatie is onbetaalbaar voor particulieren en de overheid kan de kosten nauwelijks nog dragen. Hava raakt bevriend met een groep radicalen die voorspellen dat kleurlozen binnen een paar jaar in de meerderheid zijn – het einde van de Westerse wereld. Ze begint te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie.

Gegevens

Datum:
26 september 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Site:
https://www.westfriesebibliotheken.nl/actueel/agenda/boekenweek-voor-jongeren.html

Locatie

Cultureel Centrum De Drom
Paktuinen 1
Enkhuizen, Noord-Holland 1601 GD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0228 312 076
Site:
http://www.drom.nl/drommedaris/evenement/schrijvers-op-planken-aafke-romeijn/