3 auteurs
2 korte verhalen
1 Graphic novel

Image

OVER 3PAK

3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands.

Ook voor dit jaar zijn er weer drie diverse auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De auteurs die in 2021 3PAK schrijven zijn Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot.


OVER DE Auteurs


Image

KHALID BOUDOU


Werkte als leraar Nederlands en werd in één klap beroemd met Het Schnitzelparadijs. In 2007 bracht hij Pizzamaffia uit, dat werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2019 verscheen het langverwachte vervolg: Pizzamaffia slaat door.

‘Schrijven voor jongeren geeft me de kans om jonge mensen die anders nooit gehoord zouden worden een stem te geven. Ik hoop de jonge lezer nieuwsgieriger te maken naar mensen buiten de eigen leefwereld.’


Image

Aimée de Jongh


Combineert poëtische beelden met sterke verhalen. Ze brak definitief door met het ijzingwekkende debuut De terugkeer van de wespendief. De opvolgers Taxi! en Bloesems in de herfst brachten haar internationaal succes.

‘Ik voel me vereerd om als stripauteur aan 3PAK mee te werken. Juist in deze gekke tijden is lezen één van de mooiste dingen die jongeren kunnen doen. Of het nu romans zijn, non-fictie, of graphic novels... Het mooie van graphic novels is dat tekenaars hun eigen artistieke kijk op het verhaal met jou delen. En elke tekening vertelt iets, wat niet in de woorden te lezen valt. Het is de unieke combinatie van woord en beeld waardoor graphic novels zo bijzonder zijn. Daarom wil ik juist die vorm van literatuur aan zoveel mogelijk jongeren introduceren.’


Image

Splinter chabot


De schrijver, programmamaker en politicoloog debuteerde in 2020 met Confettiregen: het boek over de ontdekkingstocht naar hoe jezelf te zijn werd een bestseller. Miljoenen kijkers genoten dit jaar van zijn deelname aan Wie is de Mol?

'Door het lezen van boeken kun je duizenden kilometers reizen zonder ook maar één stap te hoeven zetten. Het bijzondere van een boek is dat alles wat niet mogelijk is in de werkelijke wereld, in een woordelijke wereld wél kan. Daardoor kunnen boeken de werkelijkheid schaakmat zetten. Die betovering, dat plezier, die magie verdient iedereen te beleven.'